Home Made Comics — ett svenskt seriefanzin

Home Made Comics — ett svenskt seriefanzin

Home Made Comics är ett fanzin med tecknade serier utgivet av Ola Forssblad. Seriefanzinet kom med sitt första nummer 1990.
Home Made Comics #18 är senaste utgåvan.
:: KÖP HMC HÄR ::

Det säger SOCK när någon träffas av en knytnäve

När jag var tio år visades de här dokumentärerna på tv. #MycketViktigPusselbit

Blöjbyte i Bengali är första delen av två av en seriedokumentär producerad av Jan Scherman för SVT Norrköping 1985. Programmet sändes 1985-03-12.

”Fantomen på nya uppdrag i Bengalis djungler. Vad händer med hjältarna i våra serier och vad händer med serierna? Är serier kultur eller skräpkultur?"

Medverkar gör bland annat Horst Schröder, Torgny Litzell, Claude Moliterni, Enki Bilal, François Mitterand, Sture Hegerfors och Bengt Göransson.

Tablåtext ur Dagens Nyheter:
Blöjbyte i Bengali
Seriehjältar på nya vägar. Visste ni för resten att Fantomen, som numera lever familjeliv med Diana i Bengalis djungler, läses av 50 miljoner människor om dagen i 40 olika länder? Det första av två program om serietidningar. Det andra programmet, ”Ankan värper guldägg”, sänds på torsdag.

Ankan värper guldägg är andra delen av två av en seriedokumentär producerad av Jan Scherman för SVT Norrköping 1985. Programmet sändes första gången 1985-03-14.

"I svenska städer, byar och stugor sparar man på gamla serietidningar som aldrig förr. Det handlar om stora pengar och gamla serier har blivit eftertraktade som riktiga guldägg."

Medverkar gör Bo Engwall, Claude Moliterni, Ernst Greber, Torgny Bergius, Ulf Granberg, Fr*nk Bl*kenberg, Sture Hegerfors, Stefan Diös, Anders Berglund och Göran Ribe.


Tablåtext ur Dagens Nyheter:
Ankan värper guldägg
När serier säljs står börsen stilla, som Fantomen skulle ha sagt. Serietidningar står högt i kurs. Och till dyrgriparna hör Kalle Anka & Co, helst perfekta och olästa exemplar från 40-talet. Över hela världen samlar man, och samlarna själva blir fler och fler. Det andra och sista programmet.De medverkar i Home Made Comics #15 – hela listan

Home Made Comics #1

Jag startade Home Made Comics för att min serie Godisgänget refuserades av den då nyligen omstartade tidningen Svenska Serier. Det dröjde ett tag innan jag gjorde färdigt tidningen, jag väntade på andra upplagan av Ingemar Bengtssons Svenskt seriefanzineindex. Titeln Home Made Comics var ju så genial att det redan borde finnas en tidning med det namnet…

Utgiven:   1990.   Antal sidor:   44.   Format:   A5.   Upplaga:   70.   Medverkande:   Ola Forssblad.

Utgiven: 1990.
Antal sidor: 44.
Format: A5.
Upplaga: 70.
Medverkande: Ola Forssblad.

Så lurar jag mig att läsa mer serier

För att hetsa mig själv att läsa ännu mer har jag en liten sektion på homemadecomics.org kallad Seal of Approval där jag listar upp serier jag läst och gillar. Ett fanzin eller album om dagen har det blivit sen nyår. Det tycker Facebook är ruskigt ointressant och de posterna visas ut till runt 40 av de nu 316 personerna som gillar facebooksidan. Så får du se en post i ditt flöde, grattis – du är utvald av den allsmäktige algoritmen.

Home Made Comics Seal of Approval är naturligtvis också skamlös linkbait. Stort tack till er som förstått det och länkat till sidan.